Åbyhøj Idrætscenter får milliondonation fra Salling Fondene

Tre hovedkræfter i Åbyhøj Idrætscenters projektgruppe: Marie-Louise Brebøl Christensen, Karen Kjær Larsen og Anette Stamer Ørsted.

AF KIM SKOVRUP ANDERSEN

Åbyhøj Idrætscenter har fået bevilliget 5 millioner kroner fra Salling Fondene. Projektgruppen glæder sig over, at den aarhusianske fond bakker ideen op.

Godt en måned efter Aarhus Kommunes bevilling af 6 millioner kroner til Åbyhøj Idrætscenter kan projektgruppen nu offentliggøre et tilsagn om yderligere 5 millioner kroner til projektet om at bygge en ny idrætshal i det nordlige Åbyhøj.

Salling Fondene støtter nemlig projektet, der har et budget på 30 millioner kroner.

Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond. Arkivfoto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

»Åbyhøj Idrætscenter er et professionelt projekt, som har til formål at være et aktivt og socialt samlingspunkt for lokalsamfundet i bydelen. Der er gode intentioner om medborgerskab, bevægelse og integration,« siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, om baggrunden for donationen.

Ikke overraskende vækker de 5 millioner kroner glæde i Åbyhøj.

 

FACTS: Åbyhøj Idrætscenter

  • Projekt Åbyhøj Idrætscenter blev igangsat i februar 2020, da initiativtagerne: Marie-Louise Brebøl Christensen, Karen Kjær Larsen og Anette Stamer Ørsted nedsatte en projektgruppe.
  • Budgettet på 30,3 millioner kroner.
  • Planen og håbet er, at det nye idrætscenter skal stå klar til brug i 2023.
  • Læs mere om projektet og indsamlingen på www.aabyhoej-ic.dk

 

»Vi er pave-stolte over tilkendegivelsen fra Salling Fondene. Jeg er meget glad for, at Salling Fondene tror på, at vores ambitioner om at skabe et idrætscenter til multibrug, hvor vi understøtter fællesskaber i lokalområdet, foreningslivet, integration og bevægelse i skoletiden, er helt rigtig,« siger Anette Stamer Ørsted, der er en del af projektgruppen sammen med Marie Louise Brebøl Christensen og Karen Kjær Larsen.

 

Åbyhøj Idrætscenter er et professionelt projekt, som har til formål at være et aktivt og socialt samlingspunkt for lokalsamfundet i bydelen. Der er gode intentioner om medborgerskab, bevægelse og integration

Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond

 

Med donationen er projektet godt på vej til at blive realiseret. Ud af det samlede budget, der i øjeblikket helt præcist er på 30,3 millioner kroner, er der nu er realiseret 13,8 millioner kroner.

Der er netop igangsæt en lokalindsamling for både private og erhvervsliv i Åbyhøj. Her håber projektgruppen, at borgere og virksomheder i Åbyhøj viser engagement og opbakning til projektet.

 

LÆS OGSÅ: