Så skete det! Fra 9/9 2023 kl. 9-13 opstartede HVER LØRDAG forsøgsordning (frem til december) med Torvemarked på Åbyhøj Torv, hvor du kan købe Frugt og Grønt, Fisk mv.

Med henblik på at styrke byliv og samvær i Åbyhøj, har det lokale fællesråd nu planlægningen klar til at opstarte torvemarked på det centrale bytorv i Åbyhøj. Bydelens smukke bytorv der i mange år alene har fungeret som parkeringsplads, skal fremtidigt danne ramme om et lokalt torvemarked.

Torvemarkedet skydes i gang den 9. september 2023 og herefter hver lørdag formiddag i tidsrummet 9.00 – 13.00 – året ud, altså 17 lørdage. Derefter evalueres forløbet og der tages stilling til hvorvidt torvemarkedet fortsætter, fra foråret 2024.

Fællesrådet vil med det nye initiativ forsøge at puste liv i en ny anvendelse af Åbyhøj Torv og dermed stimulere bylivs aktiviteten i hele centerområdet, der strækker sig langs Silkeborgvej fra Ydunsvej/Helgesvej til Haslevej/Thorsvej.

”Målsætningen er at revitalisere hjertet i Åbyhøj så byens centrum bliver et større aktiv for bydelen. Fællesrådet håber at torve markedet vil tilføre bydelen noget kvalitet som ikke findes i dag, og bidrage til at genskabe det aktive byliv og handelsliv, den centrale bydel tidligere har været kendt for” udtaler Steen Gissel der er idemand og ansvarlig på vegne af Fællesrådet.

Det er fællesrådets vision at torvet ryddes for biler lørdag formiddag og åbner op for salgsboder. Der satses på et lokalt madmarked drevet af kvalitetsprodukter som frugt, grøntsager, fisk, ost, kød, nødder, natur vin, mandler, madolie og naturligvis blomster og planter. Færdiglavede produkter som pandekager, pizza og fiskefrikadeller hører også naturligt hjemme.

Der vil være plads til 10 salgsboder på Torvet, eventuelt kan stadepladserne deles af flere handlende. Det centrale torv og den vestlige udkørsel, afspærres når torv arealet anvendes. Der vil stadig være passage for biler til Vølundsvej, fra Silkeborgvej.

Fællesrådet forsøger at beskytte de lokale specialbutikker således at torvemarkedet supplerer det eksisterende handelsliv. Torvehandlerne er derfor udvalgt med stor omhu for derved at tilføre Åbyhøj nogle nye udvalgsprodukter.

Fællesrådet håber beboerne i Åbyhøj vil tage godt imod torve markedet og muligheden for at handle ind på en anden måde – og derved bidrage til at forbedre bylivet og fællesskabet omkring bydelen.

Byudviklingsudvalget

Fællesrådet Åby – Åbyhøj Fællesråd